23a edició de la FIRA DEL VI DE FALSET

La 23ª edició de la Fira del Vi de Falset, que s’ha celebrat aquest any del 04 al 6 de Maig, s’ha posicionat com la principal mostra de vins de les dues denominacions d’origen de la comarca del Priorat, la DOQ Priorat i la DO Montsant. En aquesta fira, els principals protagonistes són els cellers ( que ja són més de 150) i els vins que cada any se n’elaboren més i de més qualitat, i és un esdeveniment que s’ha convertit en cita obligada per afeccionats i professionals del sector, sabedors, que al Priorat s’elaboren grans vins reconeguts arreu del món.

Durant aquests dies de la Fira, s’han estat fent nombrosos actes, des de conferències, cursets d’iniciació al tast de vins, concurs de cuina del vi, jornades de portes obertes en alguns cellers, maridatges, tast de vins en els estands dels cellers, ….

Entre els que s’acosten a Falset, s’hi troba força públic estranger, un fet que s’explica per l’elevat percentatge d’exportacions de totes dues denominacions d’origen. Amb tot, la Fira és també un gran aparador dels vins de la comarca entre el consumidor català. Aquest està cada cop més interessat en els productes de qualitat que s’elaboren al territori i, concretament, en descobrir la cultura del vi, molt arrelada en comarques com el Priorat.

Precisament, aquest és un dels grans valors d’aquesta Fira, la possibilitat de parlar amb els elaboradors d’aquests grans vins en la seva mateixa casa. És una oportunitat perfecta per conèixer el treball artesà que conté cada botella de vi i, a la vegada, deixar-se seduir per l’entorn i paisatge del Priorat, mentre es degusta un dels molts vins de la comarca.

A més a més, Girona ha estat la ciutat convidada d’aquesta edició per la qual cosa ha participat en la fira amb un estand, alhora que s’han organitzat alguns actes tant a Girona com a Falset. L’alcalde, Jaume Domènech, va assegurar que “la Fira de Vi té vocació de fira nacional i és per això que volem donar-nos a conèixer, en major mesura, a tot Catalunya i, molt especialment a les principals ciutats del país”.